onsdag 3. juni 2015

"Mitt utrykk"



Leonid Afremov, city by the lake. Han er en kunstner som bruker “sparkle” teknikk eller bedre kjent som «palette knife»  metode. Bildene er ofte inspirert av blues og har et kreativt valg av farger, alltid urealistiske skarpe farger. Han lager hverdagslige bilder av naturen og folk, men de er ikke realistisk laget, de er alle laget på hans unike måte.

Bildeserien, «sløret» er inspirert og en tolkning av bildet «city by the lake». Måten bildet ble tolket på var i hovedsak tekstur, fargebruk og posisjoner. Tolkningen viser hva som kanskje kan være i undergrunnen av L. Afremov`s bilde, narkotika, undergrunnen, alene?
nikon D60. innstilling Auto. redigert i picasa.
Dette er det første bildet i serien, de samme fargene som blir brukt i inspirasjons bildet "city by the lake", men her er de blitt brukt med annen tekstur. Mens inspirasjons bilde er laget med sparkel teknikken til Leonid A., så er dette bildet laget med farget silke tyll som tekstur. perspektivet er likt som hovedbilde, men de går mot den mørke siden, i stede mot en by. 

Nikon D60. innstilling M. redigert i picasa og photoshop.
 Nr. 2 i serien er på en måte "det rebelske bilde". her er det ikke brukt like skarpe farger, et annderledes hoved objekt og teksturen har blitt brukt på en helt annen måte. dette bilde viser tekstur forskjellen mellom skogen og byen i inspirasjons bilde, to forskjellige sider av fargesirkelen, men i mitt bilde er det mørke og lyse farger.
Nikon D60. innstilling Auto. redigert i picasa.
Nr. 3 i serien er nok så likt som det første, vi har brillene og samme vinkel på bilde. (også de samme filtrene). men det som er annerledes her er sprøyten bak brillene. dette bilde kan være en tolkning av inspirasjons bilde, isteden for et par som går på en vei i skogen som fører til en by, kan det være misbruk, narkotika og depresjon. vi legger godt merke til at byen i bilde har kalde farger, mens skogen har varme. Dette kan tolkes som at vi mennesker føler fred i naturen og stress i byen. 

Dette var tre forskjellige bilder, med tre forskjellige tolkninger av samme bilde. jeg er helt sikker på at vis man ser nøye finner man enda flere ting og tolke i bildet "city by the lake".
bildene i denne serien forteller mye om hovedbilde, de kunne kanskje ha vert litt likere fargemessig, men blir et sterkere inntrykk når vi har en som skiller seg ut i midten.


hvem er Leonid Afremov?

Leonid Afremov (født 12 july, 1955 i Vitebsk, Belarus) han er en Russisk-israelsk moderne imponerende kunstner som jobber hovedsakelig med palett kniver og olje.  Han skapte sin egen teknikk og stil, den er lett og skjende igjen..
Han er mest kjent for å være en selv representert kunstner som selger og reklamerer for bildene sine på nettet, der han også selger mange av sine verk.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar